Om Jilek AB

Automationsexperter sedan 1986

 

JILEK tillverkar apparatskåp för kundanpassande styrutrustningar till industrin, med inrikting på transportanläggningar och fastbränsleutrustningar.

Konceptet innebär apparatskåpsbyggnad, dokumentation, program och drifttagning av dessa anläggningar.

Jimmy Kleivard och Lars Karlsson startade JILEK 1986 och ända sedan dess har det handlat om automatikutrustningar. Både Jimmy och Lars har sysslat med el så länge de kan minnas. De arbetade tillsammans på ett annat företag och beslöt sig för att starta eget. Idag har JILEK fem anställda. Verkstad, förråd och kontor finns i Tranemo i egen fastighet.

– Det är mest Claes Kronander och Lars som konstruerar, själv är jag lite överallt och hjälper till med montering av skåp och jag är även ute och installerar dem, säger Jimmy Kleivard.

Hanter IT AB, Overhead Conveyor System AB och Naturenergi IWABO AB är några av företagen man arbetat åt. Åt de sistnämnda har man konstruerat styrenheter för pelletsbrännare, vilket man också gjort till andra fastbränsleanläggningar.

Styrutrustningar har man också gjort åt Svensk Brikettenergi för tillverkning av briketter och pellets.

Hanter IT AB är en stor kund som vi levererar styrutrustning för en kundvagnsutmatare till IKEA,s varuhus över hela världen.

Således har JILEK varit på olika IKEA-varuhus i länder som USA, Ryssland, Saudiarabien, Japan och Malaysia.

– Det är Hanter som tillverkar själva tekniken och ofta finns representanter från dem med när vi åker ut och installerar systemen, förklarar Jimmy.

– Många av jobben sker på anbud och det blir en hel del räknande på offerter, vilket jag sköter. Sedan har vi en del killar som är ute och monterar och arbetar i verkstaden, berättar Jimmy.